In 1985 is de club opgericht door een 5-tal bestuursleden met als benaming Rapid Denderhoutem. Oorspronkelijk begon de club op het laagste niveau met een mannenploeg in 4de provenciale, zonder jeugdteams.

Deze mannenploeg is beetje bij beetje hogerop geraakt en een paar jaar later begon Rapid Denderhoutem ook met jeugdploegen (enkel jongens).

De jeugdopleiding is pas echt uit de startblokken geschoten met het nieuwe bestuur vanaf 2004. Startende van 1 seniorenploeg en 2 jeugdteams met een 35-tal leden is de club ondertussen (in 2018) geëxplodeerd naar 3 seniorenteams (2 herenteams en 1 damesteam), 12 jeugdteams (zowel meisjes als jongens) en een volleyspeelclub met een totaal van 250 spelende leden.

In 2010 is de naam van de club veranderd naar Jartazi Denderhoutem, het merk van onze kledijsponsor die ook afkomstig is van Denderhoutem. Het is onder andere door deze samenwerking en het netwerk hierrond dat de club steeds groter geworden is en meer mogelijkheden kan creëren.


In 2019 is de naam van de club opnieuw veranderd omwille van een nieuwe hoofdsponsor: Volleybalclub Dakwerken De Vos Denderhoutem